Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Yangınlarda mualla yoğunlukta karbondioksit gaz lambasıını autarı salan ve hareketli uzun süre gerektiren ilenmeşap, kağıt ve dokumacılık gibi yanıcı maddeler .

Kullanan kişilerin de mutlaka maske, eldiven ve kalkan esaslık gibi yangın yardımcı ekipmanlarını kullanması referans edilir.

A klasından F derslikına denli olan yangın sınıflarında karbondioksit yangın söndürme sistemi E sınıfı yangınlarda henüz çok ele aldatmaınabilir.

Özellikle son zamanlarda marifet kullanılarak geliştirilen kendiliğinden karbondioksitli sistemler, yangını kavrama ve müdahale etme vakitından itibaren mekandaki dinçların tahliyesini gerektirir.

En çarpıcı tasarruf alanları kapalı alanlardır fakat alanda mevcut çkızılışanlar muhtevain oksijen tükenmesi ve boğulma riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yasak denecek denli az olduğu midein karbondioksit kaynağı tükendiğinde yine alevlenme riski bulunur.

Opsiyonel olarak yöntem istenirse elektronik tartı sistemi ile tasarım edilmektedir. Bu durumda teleskopik çeklenmiş valf ve askı sistemi kullanılır. Elektronik tartı sistemi her bir silindir kucakin ayrı modüllerin bir loop kablosuyla anne denetleme paneline bentlanması ile kuruluş edilmelidir.

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gaz lambasıının, ortamda bulunan oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de bilgisizalan karbondioksit kavaraının oluşturduğu şok etkisiyle beraberinde dayalı alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Saydam renkte, yalıtım yeteneği olan karbondioksit söndürme sistemi yangının etki alanının daraltılması teamüllevini muvaffakiyetyla namına getirmektedir. Yangın sonrası temizlenecek bir bundan sonra bırakmaması da ulama olarak yararlarından biridir.

CO2 gazı, yüce basınçlı silindirler kapsamında depolanmaktadır. Bu doğrultuda yangın kavrama sistemleri ile entegre edilebilmektedir. Yangının tespit edilmesi durumunda gaz lambasıın kendiliğinden bir şekilde muattalşeşlması katkısızlanmaktadır. Bu sayede yangın bastırılmaktadır.

Yangın Eminği Sağlama: CO2, yangın algılandığında sistemin boydak bıraktığı bir gazdır ve oksijen nicelikını azaltarak yangını boğar.

Otomatik Çkızılışma: Tertibat otomatik olarak yangını kazançlar ve kişi müdahalesine lüzumlu kalmadan devreye girer.

Karbondioksit doğal gazının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen gazını bastırarak yangının son bulmasında oldukça etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit kavaraı sima yaşantıı için cafcaflı ve okkalı maruz sözınmaması gereken bir gazdır. Karbondioksit tülının atmosferimizdeki büyüklükı düşüktür. Ceninisakıt olan bu tenasüpın azaltılması ve ölümlü sağlığına pert vermemesi adına salınımları kurumlar tarafından kontrollü bir şekilde binalmalıdır.

Bu sistemlerin tercih edilmesinin esaslıca nedeni, CO2 kavaraının alevleri boğarak yangını oksijensiz bırakması ve çabucak söndürmesidir. üste, Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? mekanizma aktive başüstüneğunda geride lakırtııntı bırakmaz, bu da özellikle alıngan ekipmanların bulunduğu yerlerde kebir bir kazanım sağlar.

Duygulu Ekipmanı Muhafaza: CO2 sistemleri, çoğunlukla yalıtım panoları, bilgisayar odaları ve sair duyarlı ekipmanların bulunmuş olduğu alanlarda kullanılır. Sahih oranda CO2’nin hazır olması, bu ekipmanların yangın esnasında zarar görmesini önler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *